Faceți căutări pe acest blog

luni, 18 decembrie 2023

Sarbatori fericite, in Duh si Adevar!





Dragii mei cititori, dragi prieteni,

Multumesc din inima, cu toata sinceritatea, pentru gandurile voastre, fie ele si de o clipa! Viata e plina de astfel de flash-uri, de intalniri extrasenzoriale, aparent intamplatoare, care se dovedesc a fi claditoare in timp!

Sunt bine, slava Domnului, desigur atat de bine pe cat este posibil si imi este ingaduit. Am invatat sa nu fiu gurmanda, stiu sa ma multumesc cu putin! 

In fiecare zi dau un nou extemporal... si ma straduiesc sa fiu o eleva buna. Nu imi reuseste mereu dar intentia si vointa sunt prezente.

In ultimii doi ani am inteles ca bloging-ul s-a demodat si nu am curajul sa abordez noile aspecte ale comunicarii, preponderent vizuale si mai putin sincere.

In mod evident lumea s-a departat enorm de cuvant, in favoarea imaginii - adesea trucate - traind intr-o permanenta iluzie a binelui, a opulentei, a bogatiei, a reusitelor! Suficienta este la es acasa si oricine vrea poate deveni un star!

Majoritatea tine sa arate un anume "ceva" care nu este firescul vietii ci doar exceptionalul,  generand invariabil o scindare intre adepti si contestatari, lupte si invidii gratuite.

Totul este doar o poveste dincolo de care se ascunde viata cea adevarata, cu zbuciumul, reusitele, esecurile si dezamagirile ei inerente!

Cineva spunea ca traim timpuri atat de confuze si periculoase incat e nevoie de o intoarcere la un anume stil stoic pentru a ne putea proteja? 

Nici nu ne imaginam cat suntem de vulnerabili, o gloata manipulata de toate curentele care se simt puternice ascunse in spatele unui ID fals. Suntem permanent expusi la pericole nebanuite!

Nu sunt adepta teoriei conspiratiei, nu sunt nici pro vax nici antivax, nici  vegan nici anti... dar nu am cont FB nici Instagram si nici nu ma pasioneaza alte platforme ... 

Desi am trecut de multa vreme pragul celor 70 de ani buni biblici, nu sunt straina de tehnologie, de care ma folosesc curent pana si la bucatarie, fara sa cad insa in extremele ei, care manaca timp si tulbura gandurile si duhul. Sunt un om obisnuit, o natura curioasa si indrazneata care insa detesta manipularea, inceputa discret si perfid cu publicitatea!

Asa stand lucrurile, am decis ca, deocamdata, sa  ma ocup doar de acele activitati care imi fac bine si imi aduc fie doar si o farama de bucurie! 

Asta pentru ca, intr-o buna zi, am simtit ca mi s-a racit camera inimii in care locuieste Dumnezeul meu, ca echilibrul meu interior mi se altereaza si ca, daca ma las prinsa in joc, ma ratacesc, ma departez de obiectivele mele, pierd pacea si linistea interioara fara de care nu pot functiona in parametri optimi.

Actualitatea, care imi este prezentata, era mult prea deconcertanta pentru mine, asa ca am decis  sa nu ma lansez in nici un fel de "partie pris"-uri, sa nu pierd vremea cu imagini, stiri si comentarii care mi-ar putea tulbura duhul meu. 

Am inceput sa urmez un program riguros  dedicat mintii, corpului si sufletului. Astfel ma straduiesc ca zilnic sa fac ceva  pentru Dumnezeu, dupa puteri ceva pentru ceilalti si un pic pentru mine! Incerc ca in fiecare zi sa scriu si cu creionul, sa citesc, sa desenez, sa meditez... Merg mult pe jos, fac sport moderat, am slabit atat cat sa imi pot pune ciorapii fara sa ma sprijin, dansez singura in fiecare zi...  ascult doar muzica buna si am revenit brutal la lecturi vechi! Rad si ma amuz usor, fara sa iau Xanax!

Asadar nu sunt depresiva, ma mai imbolnavesc, ca toata lumea, fara sa fie, deocamdata, fatal, nu-mi plang de mila... nu sunt nostalgica dar nici aferata. 

Ma socotesc o supravietuitoare, fara sa fac din asta un titlu de glorie, considerand ca am primit un dar care face parte din bogatia pe care Dumnezeu a investit-o in mine!

Poate considerati ca am inceput un nou mod de viata, sau poate credeti ca ce fac este doar o dovada de lasitate. Eu cred ca am facut doar un viraj activ si emotional in vederea unui final decent! 

Este tot ce pot sa fac mai bine pentru a parcurge partea de drum pe care o mai am, avand in vedere vremurile actuale! 

Iubesc lumea si pot intelege orice numai ca, fiind o natura a pacii si a echilibrului - o adevarata Balanta - ma feresc de tot ce-mi poate tulbura acesti doi parametri care ma definesc!

Faptul ca nu am prea simtit nevoia de a scrie pe blogurile mele imi spune, nu doar ca ele nu mai sunt la moda, lucru de care nu-mi prea pasa, ci si ca m-am vindecat sufleteste! 

Pot spune, cu mana pe inima, ca blogin-ul mi-a adus beneficii enorme. Inainte de a ma fi descoperit pe mine, m-a apropiat mental si sufleteste de voi toti, un public nevazut dar ingaduitor, care ati avut dragul si rabdarea de a calca pe acest taram personal dar si public, in egala masura.

Nu ma lasa inima sa inchid blogurile pentru ca ele sunt un alt fel de casa a mea, un soi de "jardin secret" cu poarta lasata anume intre-deschisa, in care am locuit cu mintea si sufletul o buna perioada de timp. Viata ma poate ispiti oricand sa revin (si am de gand sa o fac, cu toata sinceritatea), asa cum se intampla cu toate acele locuri in care ai trait ceva special si care te cheama spre readucere aminte!

Asa ca... pe curand!

Totul imi este drag, totul imi incalzeste inima, voi toti imi sunteti dragi si nici nu stiti cat de  importanti sunteti pentru mine! 

Prin voi am gasit o anume lumina care m-a pus pe drumul pe care azi merg fara frica!

Multumesc pentru ca mi-ati fost!

Va doresc tuturor sarbatori binecuvantate, pace si bucurii duhovnicesti!


                  Craciun fericit!


vineri, 23 decembrie 2022

Sunt aici



https://youtu.be/EWGH77mFFbY


Sunt aici. 

Inca mai sunt aici... 

Martora a minunii care inca ma cotropeste!

Sunt tot aici...

Cu toata caldura si frumusetea

pe care m-ai invatat sa le vad, sa le simt

cand am inteles ca sunt femeie!

Retraiesc muzica soaptelor de iubire, 

fierbinteala, frisonul atingerii...

Mainile noastre inca se cauta, 

Ochii tai sunt inca oglinda mea

in care ma vad frumoasa, desi e o minciuna... 

Sunt aici,

La fel de vrajita de minunea de care El ne-a invrednicit

Sunt aici ...

Cu aceeasi putere a devenirii a doua fiinte 

intr-una !

Sunt aici... innobiland iubirea .

Aceeasi harfa pe care degetele tale o pot face si azi sa cante acorduri incantatoare !

In launtrul meu stralucesc inca de dragoste 

si uit de timpul nemilos !

Sunt aici,

inca acoperita de desavarsirea trairii aceleia

La fel de reala, la fel de ametitoare!

Sunt oare pedepsita ca m-ai iubit mai mult decat te-am iubit ? 

Sunt inca aici ca sa ard, implorand iertare pentru pacatul de a fi iubit mai putin,

Traind "imposibilul", sclava a iubirii unice si eterne ?

Sunt inca aici , dragul meu,

Si ma caut in desavarsirea dragostei, 

Caci lucrul cel mai minunat pe care l-am trait 

a fost acela de a te fi iubit pe tine!

Sunt aici

condamnata sa-mi caut bucata de inima cu care ai plecat, 

ca sa ma simt implinita dincolo de sfasietoarea tristete de a continua sa te iubesc

in gand...



joi, 3 noiembrie 2022

DUREREA IUBIRII

   

Poate, mai corect, ar trebui spus durerea regretului de a nu fi putut iubi destul!

Timpul are puterea de a ne ajuta sa intelegem tot ce nu am inteles la vremea cautarii iubirii, desi poate am trasarit, ne-am emotionat... fara sa intelegem insa si de ce!
Este in noi un graunte de jar care are sansa sa se aprinda, permitandu-ne sa iubim cu adevarat! 
Dar; graba trairilor, inghesuiala de proiecte, egoismul, superficialitatea, snobismul si orgoliile il sting fara sa bagi de seama!

Sigur, exista o gramada de "maculatura" menita sa ne sfatuiasca...cum sa aflam iubirea. Pare ca toti sunt specialisti in domeniu dar, daca e sa punem in aplicare sfaturile ... esuam, pierduti in carnea simtirilor, in acea infima parte si, o sa radeti, nu atat de esentiala, a iubirii!

Pana cand nu ti se asaza iubirea 
in duhul tau, in inima ta, ca sa gandesti cu ea, dincolo de toate frivolitatile, toate informatiile cu privire la acest subiect nu prind radacini! E doar o cale de a  cunoaste iadul inainte de a ajunge in el!

Sa traiesti iubirea in chip sportiv ori "corporatist" - o existenta in care fiecare partener e preocupat de sine, de reusitele personale, cu egoismul care altereaza orice putere de a lasa spatiu de dezvoltare celuilalt, anihiland puterea de a te face mic ca sa fie el mare - nu este decat instaurarea iadului !

Iubirea adevarata este de o maretie coplesitoare, care striveste sufletele mici sau nedezvoltate!
Ceea ce noi, in covarsitoare majoritate, numim iubire se dovedeste a fi, in cel mai fericit caz, o pasiune de scurta durata, care poate sa arda tot ce este frumos, bun ori cast in noi.
Unde mai pui ca, nici macar acest soi de iubire, nu este usor de experiat in zilele noastre!

Acest fel "precaut" de a iubi nu ne poate salva de durerea eterna, de vesnicia regretului de a fi trecut pe langa iubire!

Sfantul Isaac Sirul, explica mai bine decat mine:

“Iar eu zic ca cei chinuiti in gheena vor fi biciuiti de biciul iubirii. Adica cei ce simt ca au gresit fata de dragoste sufera acolo un chin mai mare decat orice chin. Caci tristetea intiparita in inima de pacatul fata de iubire e mai ascutita decat orice chin din lume. E nebunie sa socoteasca cineva ca pacatosii se lipsesc in gheena de dragostea lui Dumnezeu.
Dragostea este odrasla cunostintei adevarului, care, dupa marturisirea de obste, s-a dat tuturor.
Dar dragostea lucreaza prin puterea ei in doua feluri: pe pacatosi ii chinuieste, iar pe cei ce au facut cele cuvenite ii veseleste. Si aceasta este, dupa judecata mea, parerea de rau sau chinul din gheena. Dragostea imbata insa sufletele celor de sus cu desfatarea ei”
.

Iubirea nu se opreste la conveniente, nu vrea sa schimbe nimic, nu are pretentii, nu cere, ci se pune la dispozitie... Cel care 
daruieste iubire, se inbogateste cu iubire!

Fericit cel care reuseste asta!